Ohjelman sisältö

Hyvinvointimatka itseemme, sisäiseen viisauteen ja ohjaukseen

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Wisdomyoga
-Löydä kehon viisaus

Jos haluat lähteä oppimaan laaja-alaisesti kehon hyvinvointia tukevia joogasta peräisin olevia hyvinvointimenetelmiä, kohottamaan elinvoimaa sekä oppimaan kehon hermoston säätelyä (stressin hallinta), avaamaan kehoa ja lisäämään sen joustavuutta, parantamaan selän hyvinvointia ja vahvistamaan kokonaistavaltaista kehon ja mielen hyvinvointia, niin Wisdomyogan joogaohjelman kokonaisuus on juuri sinulle. Ohjelma on myös matka sisimpääsi. Opit kuuntelemaan kehon ja mielen rajoja ja kunnioittamaan niitä terveellä tavalla. Opit kuulemaan kehosta tulleita viestejä keho-mieli yhteyden vahvistuttua terveellä ja tasapanoisella tavalla. Löydät tämän matkan aikana myötätuntoisen suhtautumisen itseä kohtaan.  Jos olet epävarma ohjelman sopivuudesta omalle keholle, mielelle tai elämänvaiheeseesi, niin voit kysellä sen sopivuudesta minulta minna.karkkainen@wisdomyoga.fi

Kokonaisuus on jaettu kuuteen erilliseen osaa; Wisdomyoga 1-6, joihin tulee ilmoittautua erikseen. Alla esittely kustakin kokonaisuudesta. On suositeltavaa aloittaa Wisdomyoga 1:stä ja edetä järjestyksessä.

Wisdomyoga  1.

Löydä kehon viisaus -joogaohjelman ensimmäinen kokonaisuus (Wisdomyoga 1.) Kokonaisuus sisältää 4 x 60 minuuttia, ja tunnit toteutuvat neljänä peräkkäisenä viikkona samana viikonpäivänä ja kellonaikana ellei ryhmän kanssa sovita toisin (kts päivät lopusta).  

Myös verkko-opetus tallenteiden välityksellä tapahtuu joka torstai, jolloin osallistuja saa sen viikon harjoituksen ohjeineen tai lisätietoineen.

 Tunnit sisältävät pääasiallisesti joogaharjoituksen, ja joogaharjoituksen yhteydessä saat tietoa kustakin harjoituksesta ja sen vaikutuksista ja teemaan liittyvistä asioista. Jokainen harjoituksesta jää tallenne, joka tulee FB ryhmään tai  jaetaan sähköpostitse.

Wisdomyoga 1. sisältöä:

Ohjelman ja opettajan lyhyt esittely. Mitä on jooga? Mitä jooga on juuri minulle ja sinulle? Pohditaan, mikä on minun tulokulma joogaan, ja onko sillä tiedolla merkitystä harjoituksessa?

Teemana kehon elävöittäminen, herättäminen, energisointi ja vireystilan kohottaminen sekä mielen hallinnan harjoittelun aloittaminen.

– Opetellaan sitomaan mieli liikkeeseen ja hengityksen ja liikkeen yhdistämistä. 

– Opetellaan keho-mieli yhteyden hahmottamista ja vahvistamaan tätä yhteyttä.

– Opetellaan tunnistamaan omia kehon ja mielen rajoja sekä kunnioittamaan niitä terveellä tavalla.

– Aloitetaan matkan omaan sisimpäämme ja myötätunnon herättämistä itseämme kohtaan.

– Opetellaan ensimmäiset jooga-asanat, pääasiallisesti energisoivia taaksetaivutusasanoita ja niiden linjauksia sekä variaatioita.

– Lopuksi siirrymme kohti toista kokonaisuutta ja opettelemme jo alkeita hermostoa rauhoittavista asanoista ja hengitystekniikoista.

Wisdomyoga jooga

Hinta ja kampanjat 2023:

1) Verkko-opetuksena, jossa viikoittainen (to) jooga tulee tallenteena:

55€ yksi osio. Jatko osiot (Wisdomyoga 2-6 myös 55€)

Alkaa 31.8.2023. 

Sisältää neljä joogaohjausta 4 x 60 minuuttia 

2) Live lähetys 

62€ yksi osio

Alkaa keskiviikkona 20.9.2023 Wisdomyoga 1:llä (kts esite)

Ilmoittautuminen ja maksaminen 

Ilmoittaudu sähköpostitse minna.karkkainen@wisdomyoga.fi

Ilmoittautumisen jälkeen maksat laskulla tai liikuntaeduilla (Smartum, Edenred, Eazybreak, E-passi).

Tervetuloa yhteiselle matkallemme! 

Toivoo, Minna

Wisdomyoga  2.

Löydä kehon viisaus -joogaohjelman toinen kokonaisuus (Wisdomyoga 2.). Kokonaisuus sisältää 4 x 60 minuuttia, ja tunnit toteutuvat neljänä peräkkäisenä viikkona samana viikonpäivänä ja kellonaikana ellei ryhmän kanssa sovita toisin. Katso päivät lopusta.  Tunnit sisältävät pääasiallisesti joogaharjoituksen, ja joogaharjoituksen yhteydessä saat tietoa kustakin harjoituksesta ja sen vaikutuksista ja teemaan liittyvistä asioista. Jokainen tilaisuudesta ja harjoituksesta jää tallenne, joka tulee FB ryhmään tai  jaetaan sähköpostitse.

Wisdomyoga 2. sisältöä:

Wisdomyoga 2. kokonaisuudessa vuorottelevat restoratiivisuus (kehoa palauttava ja rentouttava) ja energisointi.  Harjoitellaan kehon rauhoittamista, stressin hallintaa ja poistoa sekä kehoa palauttavia harjoituksia.  Siirrytään myös harjoittelemaan meditaatiota. Opetellaan parasympaattista hermostoa aktivoivia asanoita ja harjoituksia sekä pranayamoja (Ujjayi, muut helpot hengitysharjoitukset).  

Lisätään kehon alaosan joustavuutta, avautumista sekä jatketaan selkärangan hoitamista, erityisesti rintarankaa.

Siirrytään vahvistaviin ja koko kehoa avaaviin asanoihin. Opetellaan ensimmäiset seisoma-asanat; mm. sotureita ja niiden variaatiota. 

Hinta ja kampanjat:  

62 €. Sisältää neljä joogaohjausta. Live ohjaus

55€ verkko-opetus (tallenteet)

 

 

Wisdomyoga joogaohjelma

Ilmoittautuminen ja maksaminen:  

Maksaminen tapahtuu varauskalenterin kautta ilmoittautumisen yhteydessä. Liikuntaeduilla (Smartum, Edenred, Eazybreak, E-passi) maksaessa ilmoittaudu tunnille Vellon kautta  (Smartum, Edenred, Eazybreak, E-passi) ja ota yhteyttä ilmoittautumisesta minna.karkkainen@wisdomyoga.fi, niin saan laitettua sinut ryhmään mukaan. 

Päivät .

 

Tervetuloa yhteiselle matkallemme! 

Toivoo, Minna 

Wisdomyoga  3.

Löydä kehon viisaus -joogaohjelman kolmas kokonaisuus (Wisdomyoga 3.). Kokonaisuus sisältää 4 x 60 minuuttia, ja tunnit toteutuvat neljänä peräkkäisenä viikkona samana viikonpäivänä ja kellonaikana ellei ryhmän kanssa sovita toisin. Katso päivät lopusta.  Tunnit sisältävät pääasiallisesti joogaharjoituksen, ja joogaharjoituksen yhteydessä saat tietoa kustakin harjoituksesta ja sen vaikutuksista ja teemaan liittyvistä asioista. Jokainen tilaisuudesta ja harjoituksesta jää tallenne, joka tulee FB ryhmään tai  jaetaan sähköpostitse.

Wisdomyoga 3. sisältöä:

Kolmas kokonaisuus painottuu mielen ja kehon tasapainon harjoittamiseen, kehon vahvistumiseen sekä opetellaan uusia Hatha-asanoita kehon ja mielen rauhoittamiseen. Uudet hoitavat Pranayamat ovat Dirga Swasam , Sama Vritti, Nadi Sodhana. Elinvoimaa ja kehoa vahvistetaan sotureilla. Opetellaan ne ja niiden linjaukset ja variaatiot.  Jatketaan meditaation harjoittelua. Kokonaisuus lisää kehon alaosan joustavuutta ja avautumista.  Jatketaan myös selkärangan hoitamista, erityisesti rintarankaa.

Hinta 2023

62€

Verkko-opetus 55€ (tallenteet)

Ilmoittautuminen ja maksaminen:  

Maksaminen tapahtuu varauskalenterin kautta ilmoittautumisen yhteydessä tai pyydettäessä laskulla. Liikuntaeduilla (Smartum, Edenred,  E-passi) maksaessa ilmoittaudu tunnille Vellon kautta ja laita viestiä maksusta minna.karkkainen@wisdomyoga.fi, niin saan laitettua sinut ryhmään mukaan. 

Wisdomyoga joogaohjelma

Päivät: 

 

Tervetuloa yhteiselle matkallemme! 

Toivoo, Minna

Wisdomyoga  4.

Löydä kehon viisaus -joogaohjelman neljäs kokonaisuus (Wisdomyoga 4.). Kokonaisuus sisältää 4 x 60 minuuttia, ja tunnit toteutuvat neljänä peräkkäisenä viikkona samana viikonpäivänä ja kellonaikana ellei ryhmän kanssa sovita toisin. Katso päivät lopusta.  Tunnit sisältävät pääasiallisesti joogaharjoituksen, ja joogaharjoituksen yhteydessä saat tietoa kustakin harjoituksesta ja sen vaikutuksista ja teemaan liittyvistä asioista. Jokainen tilaisuudesta ja harjoituksesta jää tallenne, joka tulee FB ryhmään tai  jaetaan sähköpostitse.

Wisdomyoga 4. sisältöä:

Harjoittelu alkaa kolmannen kokonaisuuden teemalla eli tehdään alkuun kehoa vahvistavia seisoma-asanoita ja opetellaan edelleen niiden linjaukset. Opetellaan uusi Pranayamaa (Sitali). Varsinainen teema kokonaisuudella on Yin-jooga, kehon rauhoittaminen, rentoutuminen, sisäisen äänen kuuleminen ja meditatiivinen oleminen.

Hinta ja kampanja 4/2022

 

Wisdomyoga joogaohjelma

Ilmoittautuminen ja maksaminen:  

Maksaminen tapahtuu varauskalenterin kautta ilmoittautumisen yhteydessä. Liikuntaeduilla (Smartum, Edenred, Eazybreak, E-passi) maksaessa ilmoittaudu tunnille Vellon kautta  (Smartum, Edenred, E-passi) ja ota yhteyttä ilmoittautumisesta minna.karkkainen@wisdomyoga.fi, niin saan laitettua sinut ryhmään mukaan. 

Päivät:

Tervetuloa yhteiselle matkallemme! 

Toivoo, Minna

Wisdomyoga  5.

Löydä kehon viisaus -joogaohjelman viides kokonaisuus (Wisdomyoga 5.). Kokonaisuus sisältää 4 x  60, ja tunnit toteutuvat neljänä peräkkäisenä viikkona samana viikonpäivänä ja kellonaikana ellei ryhmän kanssa sovita toisin. Katso päivät lopusta.  Tunnit sisältävät pääasiallisesti joogaharjoituksen, ja joogaharjoituksen yhteydessä saat tietoa kustakin harjoituksesta ja sen vaikutuksista ja teemaan liittyvistä asioista. Jokainen tilaisuudesta ja harjoituksesta jää tallenne, joka tulee FB ryhmään tai  jaetaan sähköpostitse.

Wisdomyoga 5. sisältöä:

Harjoittelu alkaa neljännen kokonaisuuden teemalla eli meditatiivisen olemisen harjoittamista, Yin-joogaa, rentoutumisharjoittelua ja rauhoittumista. Opetellaan Simha Pranayama.  

Varsinainen teema viidennessä kokonaisuudessa painottuu alavartaloon ja erityisesti lantion alueelle. Hoidamme jooga-asanoilla lantion alan kireyksiä ja vapautamme sinne säilötty energiaa, joka ei palvele meitä.  Lantio on tunteiden romokoppa, johon me padotaan vuosien aikana asioita, joita emme halua käsitellä.  Myös alaselän kivut voivat juontaa lantion alueen ongelmista tai energiatukkeumista. Lisäksi jatkamme koko selän ja rangan hoitamista.

Hinta ja kampanja 4/2022, ryhmä 1. 


Wisdomyoga joogaohjelma

Ilmoittautuminen ja maksaminen:  

Maksaminen tapahtuu varauskalenterin kautta ilmoittautumisen yhteydessä. Liikuntaeduilla (Smartum, Edenred, Eazybreak, E-passi) maksaessa ilmoittaudu tunnille Vellon kautta  (Smartum, Edenred, E-passi) ja ota yhteyttä ilmoittautumisesta minna.karkkainen@wisdomyoga.fi, niin saan laitettua sinut ryhmään mukaan. 

Päivät: 

Tervetuloa yhteiselle matkallemme! 

Toivoo, Minna

Wisdomyoga  6.

Löydä kehon viisaus -joogaohjelman kuuden ja viimeinen kokonaisuus (Wisdomyoga 6.). Kokonaisuus sisältää 4 x  60 minuuttia, ja tunnit toteutuvat neljänä peräkkäisenä viikkona samana viikonpäivänä ja kellonaikana ellei ryhmän kanssa sovita toisin. Katso päivät lopusta.  Tunnit sisältävät pääasiallisesti joogaharjoituksen, ja joogaharjoituksen yhteydessä saat tietoa kustakin harjoituksesta ja sen vaikutuksista ja teemaan liittyvistä asioista. Jokainen tilaisuudesta ja harjoituksesta jää tallenne, joka tulee FB ryhmään tai  jaetaan sähköpostitse.

Wisdomyoga 6. sisältöä:

Kokonaisuus on kertausta aiemmista tai aiempien harjoitusten vahvistamista: Elinvoiman lisääminen, kehon vahvistamista, selän hoitamista, mielen ja kehon rauhoittamista, hetkessä elämisen taidon vahvistamista (läsnäolo) ja loppujooga.

Keskustelua joogasta:

Mitä jooga on? Mitä se on minulle? Millainen matka minulla on ollut? 

Mitä muuta haluaisin tietää joogasta?

Kuudennen kokonaisuuden jälkeen voit jatkaa harjoittelua Wisdomyogan teemallisilla joogatunneille.

Hinta ja kampanja 4/2022

 

Wisdomyoga joogaohjelma

Ilmoittautuminen ja maksaminen:  

Maksaminen tapahtuu varauskalenterin kautta ilmoittautumisen yhteydessä. Liikuntaeduilla (Smartum, Edenred, Eazybreak, E-passi) maksaessa ilmoittaudu tunnille Vellon kautta  (Smartum, Edenred, E-passi) ja ota yhteyttä ilmoittautumisesta minna.karkkainen@wisdomyoga.fi, niin saan laitettua sinut ryhmään mukaan. 

Päivät:

Tervetuloa yhteiselle matkallemme! 

Toivoo, Minna

Wisdomyogan tuntien sisältö

Wisdomyoga rakentuu alla olevan listauksen mukaan seuraavien osa-aluiden tai tavoitteiden ympärille. Löydät yksittäisten palvelujen tarkemmat kuvaukset Vello-varausjärjestelmästä. Wisdomyoga on sekoitus useista joogamuodoista tai suuntauksista. Hatha jooga on pohjana, johon on sekoitettu muita hyväksi havaittuja asentoja tai tekniikoita muista joogasuuntauksista tai joogamuodoista (mm. astanga-, kundaliini-, vinyasa-, flowjooga). 

Ohjelman avulla saavutetaan myös muita joogan positiivisia vaikutuksia, joista voit lukea enemmän  Joogasta-sivulta.

Löydät lisätietoa joogaohjelmasta Wisdomyoga-sivulta. 

Kysy lisätietoa!