Minun tarinani ja Wisdomyoga

jooga, wisdomyoga, Löydä Kehon Viisaus joogaohjelma

Wisdomyoga Löydä Kehon Viisaus joogaohjelma

Kuusiosainen joogaohjelma sisältää ne opit ja metodit, mitä itse olen havainnut parhaimmiksi, ja ne ovat auttaneet minua.

Wisdomyoga Löydä Kehon Viisaus on kuusiosainen joogaohjelma, jonka olen suunnitellut niin, että se sisältäisi ne opit ja oivallukset, mitä minä olen elämäni sekä oman joogapolun aikana kerännyt ja hyväksi havainnut. Ne opit, jotka auttoivat minua parantumaan, vahvistamaan elinvoimaani ja kehoa sekä oivaltamaan todellisen olemukseni, olemaan ja elämään juuri minuna itsenä. Näistä viimeisin on minulle se tärkein ja rakkain oivallus tai asia, jonka olen saanut joogaharjoittelun  avulla.

Opetan, jotta ihmiset ja ihmiskunta voisi paremmin

Haluan opettaa joogaa, jotta jokainen pääsisi kokemaan sen, millaista on olla autenttisessa olemuksessa ja voimaan kehossaan hyvin. Uskon, että tämä maailma olisi paljon parempi paikka, jos me eläisimme linjassa itsemme kanssa ja olisimme sitä, mitä olemme. Juuri tätä jooga opettaa tai auttaa pääsemään tähän tilaan. Tämä saa minut levittämään omalta osalta niitä oppeja ja metodeja, joita minä olen hyväksi havainnut. Opetan myös joogaa tieteen näkökulmasta, jotta se harjoittaja, joka haluaa tietää, mitä fyysisessä kehossa tapahtuu harjoituksen aikana, niin saa sen tiedon. Moni harjoittaja saa joogasta avun selkävaivoihin, näin myös omissa oppilaissani, joista usea joogaa monia kertoja viikossa, jotta selkäkivut pysyvät poissa. Voit lukea lisää joogan vaikutuksesta selän hyvinvointiin täältä. Joogan vasteista löytyy monia tieteellisiä artikkeleita ja myös blogiteksteistäni löytyy tästä tietoa.

Se niin tuttu tarina monelle tässä ajassa sai minut aloittamaan joogaharjoittelun, jotta selviäisin elämäni haasteista ja saisin takaisin elinvoimani ja terveyteni.

Aloitin säännöllisen joogaharjoittelun noin 10 vuotta sitten. Tarinani on niin tuttu monelle. Tajusin polttaneeni itseni loppuun kaikella suorittamisella: työ, raskaudet, vauvavuodet, ruuhkavuodet, opiskelut, kehoa kuluttava urheilu, jatkuva tavoittelu johonkin korkeammalle, riittämättömyyden tunteet sekä sairastelukierteet jne. En osannut laittaa rajoja itselle enkä muille enkä osannut rakastaa itseäni tarpeeksi, jotta olisin selvinnyt haastavista vuosista ilman vaurioita. Luulin aina vaan jaksavani.

Olin elänyt pitkään jatkuvassa stressissä, sympaattinen hermosto ylikuormitettuna. Tuli tilanne, jossa hermosto päätti “irtisanoutua”. En enää pystynyt kontrolloimaan omaa kehoa, ja se jos jokin tuntui äärimäisen pelottavalta. En pystynyt hallitsemaan omaa kehoa enkä elämää. Olin rikki.

Tuli se oikea hetki, jolloin otin sen maton ja kokeilin joogaa. Kauan kuitenkin odotin tätä oikeaa hetkeä.

Vihdoin tuli se hetki, jolloin otin joogamaton ja kokeilin, miltä se jooga tuntuisi kehossa ja mielessä. Olihan minun työterveyslääkärikin sitä kehottanut kokeilemaan. Se, kun olisi hyväksi myös jatkuvaan infektiosairasteluun ja astmaan.

Olin matolla ja tein rauhallisen joogaharjoituksen ja huomasin, miten olin rauhan tilassa harjoituksen jälkeen. Unettomuus ja kehon oireilut eivät siinä hetkessä häirinnyt mieltä, ja elämä tuntui just siinä hetkessä valoisalta. Jatkoin harjoittelua ja selvisin pahimman kriisin yli. Vaikka aloin toipumaan, en jättänyt joogaharjoittelua enää. Tiesin, että siitä tuli elämäni mittainen harjoitus. Tutustuin eri joogatyyleihin ja joogasin joka päivä niin, että se tuntui kehossa ja mielessä just oikealta ja hyvältä. En pakottanut kehoa, vaan annoin harjoittelun mennä kehon ja jaksamisen ehdoilla.

Säännöllinen harjoittelu paransi kehoa sen “jokaiselta tasolta” ja halusin muidenkin joogaavan ja voivan hyvin, mutta niin usealle aika ei ole oikea tai aina löytyy jokin muu parempi tekeminen.

Tuli useita vuosia harjoittelua ja huomasin, miten voin henkisesti, fyysisesti, mentaalisesti, emotionaalisesti ja energeettisesti hyvin. Huomaisin puhuvani paljon joogan puolesta ja olisin halunnut, että ainakin jokainen läheisistäni kokisi saman. No, harva kuitenkaan innostui ja innostuu asiasta. Useasti, liian usein sanotaan, että “pitäisi se jooga aloittaa, mutta.. ja mutta… “. Syitä riittää, miksi ei pysty harjoittamaan.  Ajattelen, että ehkä jokainen tarvitsee sen ison kriisin, jotta asettuu joogamatolle. Nykyään omille oppilaille sanonkin, että ovat olleet erittäin viisaita, koska ottivat joogan hyvinvointimenetelmäksi ennen kehon totaalista rikkimenoa ja kannustan heitä säännölliseen harjoittamiseen. Olen myös havainnut, että tässä ajassa emme kestä hiljentyä itsemme äärelle. Se on surullista, koska hiljaisuus itsemme kanssa on todella kaunista olemista. Joogassa opettelemme sitäkin.

Säännöllinen harjoittelu muutti olemukseni, jonka muut huomasivat ja ihmettelivät, mitä minussa on tapahtunut.

Useita vuosia harjoitin, opettelin ja tutustuin metodeihin. Läheisenikin jo tässä vaiheessa ihmettelivät positiivisia muutoksia minussa. En niitä tuonut esille, vaan ne heijastuivat omasta olemuksestani. Olemuksessa, jossa olin linjassa ja tasapainossa itseni kanssa voiden jokaisella “kehon tasolla” hyvin. 

Halusin joogaopettajaksi mutta mieli vastusteli.

Tuli vuosi, jolloin aloin haaveilla joogaopettajuudesta. Halusin opettaa oppimaani eteenpäin. Selasin joogaopettajakouluja, ja löytyi Heartful Yoga koulu, jonne halusin opiskelemaan. Jouduin kuitenkin tekemään vielä ego-mielen kanssa töitä, koska tässä vaiheessa koin, että heittäisin hukkaan kaikki aiemmat opinnot , kouluttautumiset ja työt. Olinhan suunnitellut aiemmin aivan toisenlaista työuraa.

Minusta piti tulla biologi, tarkemmin geenitutkija. Teinkin jonkin aikaa tutkimustyötä lääketieteellisessä tiedekunnassa, mutta elämä johdatti muualle. Päätin lukea diplomi-insinööriksi ja suuntautua biotuotannon johtamiseen. Hetken olin tällä uralla, mutta samaan aikaan joogan opettamisen kutsu alkoi huudella vain isommalla äänellä.  Järkeilin ja hylkäsin kolme hakukierrosta joogaopettajakouluun eri syistä, kunnes  sydämeni ääni oli tarpeeksi vahva, ja päätin lähteä opiskelemaan joogaopettajaksi ja alkaa opettamaan sitä työkseen. Sen jälkeen olenkin opettanut joogaa pääkaupunkiseudulla sekä verkon välityksellä ympäri Suomea.

Perustin Wisdomyogan ja suunnittelin Löydä Kehon Viisaus joogaohjelman, jotta voin viedä oppimaani eteenpäin

Perustin Wisdomyogan ja laadin Löydän Kehon Viisaus joogaohjelman. Alkuperäinen tavoite on ollut viedä jooga työyhteisöihin, koska se on halpa ja toimiva metodi parantaa työntekijöiden hyvinvointia aidosti ja kestävästi, nostaen samalla yrityksen/työyhteisön kyvykkyyttä ja tehokkuutta, ja sitä myötä kilpailukykyä. Entisen ammattini vuoksi ymmärrän, miten yritys kehitetään kilpailukykyiseksi. Osaava ja hyvinvoiva työyhteisö ovat tärkeimpiä tekijöitä menestyvässä yrityksessä. Toivonkin, että jonain päivänä Suomessa oltaisiin niin viisaita, että otettaisiin jooga pysyvänä hyvinvointimenetelmänä työyhteisöön.  Joogaan merkitystä työhyvinvointiin ja sen tuomia kustannussäästöjä on tutkittu paljon. Voit lukea tästä enemmän aiemmista blogiteksteistäni ja Lisää Wisdomyogasta täältä. Jos haluat tuoda yritykseesi tai omaan työyhteisöön joogaa, voit ottaa yhteyttä minuun, niin kerron enemmän. Lue lisää Wisdomyogasta blogista, miten työyhteisöt ovat hyötyneet omasta joogaohjelmasta.

Löydä Kehon Viisaus on kuusiosainen joogaohjelma

Wisdomyoga Löydä Kehon Viisaus on kuusiosainen joogaohjelma. Siinä on noin 22 tavoitetta tai aihetta, jotka minulle on ollut tärkeitä joogaharjoittelussa. Pyrin, että ohjelman aikana oppilas saa tiedon näistä tai kokee nämä omassa kehossa tai kehityksessä. Ohjelman jälkeen harjoittaja kokee ja tuntee voivansa kaikilla kehon tasoilla paremmin. Löydät Wisdomyogan tavoitteet ja teemat joogaohjelmat sivulta.

Joogaohjelma soveltuu heille, joita jooga kutsuu hyvinvointimetodina, heillä on halu hoitaa itseään ja heille, jotka laittavat oman hyvinvoinnin etusijalle.

Ohjelma sopii erityisesti niille, joita jooga jollain tavalla on alkanut kutsumaan, ja jotka kokevat, että se voisi olla  menetelmä, jolla parantaa omaa henkistä, fyysistä, mentaalista, emotionaalista sekä energeettistä hyvinvointia. Myös niille, jotka haluavat lempeän startin joogaan mutta eivät ole vielä uskaltaneet joogasaleille tai tunneille. Opetellemme ohjelman aikana aikana perusasanat (Asana = asento tai liike) linjauksineen, joten ohjelma toimii hyvänä joogaharjoittelun aloituksen. Sen jälkeen on helppo lähteä eri joogatunneille.

Kaikilla mahdollisuus osallistua verkon välityksellä. 15.9 joogaohjelma aloitetaan Wisdomyoga 1:llä.

Olen myös lanseerannut online ohjauksen, jotta kaikilla olisi mahdollisuus osallistua tunneille. Ei vaan ne, joiden työnantaja tarjoaa ohjausta. Aloitan uuden ryhmän kanssa kuusiosaisen ohjelman 15.9.2022 (ilmoittautuminen täältä), jota ennen järjestän infotilaisuuden, jossa kerron vielä, mistä on kyse, miten pääset mukaan, miten ohjelma toteutetaan sekä joogataan lyhyt harjoitus. Infotilaisuus 1.9 ja 8.9. Ilmoittautumiset 1.9 linkin takaa ja 8.9 linkin takaa.

Ohjelma soveltuu lähes lähes kaikille, myös raskaana oleville (1. kolmanneksen aikana)  tietyin rajoituksineen. Opetan ohjelman aikana tarkkaa kehon kuuntelua, jotta omat rajoitteet tulevat huomioitua harjoituksen aikana, emmekä riko kehoa. Annan myös mahdollisimman paljon vaihtoehtoisia asentoja (variaatiota), jotta jokaiselle löytyisi oma harjoitus. Selän välilevypullistumat, sydän- ja verisuonitaudit, vastikään tapahtuneet leikkaukset/operaation olisi opettajan hyvä tietää ennen aloitus.

Online Wisdomyoga on rakentunut niin, että ilmoittaudutaan aina vain yhteen kokonaisuuteen kerralla, jotta oppilas voi itse päättää haluaako jatkaa seuraavaan kokonaisuuteen vai lopettaa matkan siihen.

Tervetuloa Infotilaisuuteen ja Joogaohjelmaan 15.9 alkaen. Linkit löytyvät yläpuolelta olevasta tekstistä.

kirjoittaja: Minna Kärkkäinen


Palautteita joogaohjelmasta:

Kurssi on ollut hyvä ja itselleni juuri tähän hetkeen sopiva. Tuntuu, että itse on vasta alkuun päässyt ja tätä kaipaa ehdottomasti lisää.

Plussaa kurssi saa siitä, että ihminen huomioidaan kokonaisuutena ja myös henkistä puolta tuodaan esiin.

Opettaja saa tuntemaan, että oma taso riittää hyvin eikä tarvitse pinnistellä äärirajoilla.

“Oma mieli ei monesti harjoittelun alussa malttaisi rauhoittua. Harjoittelun lopussa huomaa sitten eron omassa olossa, kun mieli on rauhoittunut.

Lisää palautteita täältä


Wisdomyogan palvelut eivät ole terveydenhuollon palveluja eivätkä ole luonteeltaan psyykkisten tai fyysisten sairauksien hoitoa. Palvelumme ei ole lääketieteellistä neuvontaa eikä niiden tarkoituksena ole korvata virallista terveydenhuoltoa sekä sen antamia ohjeita.

Wisdomyoga® ei ole uskonto tai aate eikä se edusta mitään uskonnollista tai aatteellista yhteisöä, vaan se on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä. 

Internetistä löytyy Wisdomyogan nimikopioita. Wisdomyoga Finland ei liity näihin organisaatioihin eikä ole tekemisissä näiden kanssa.