Solar Plexus, Manipura. Kehomme tuli ja aurinko

Manipura Chakra Solra Plexus

Kehomme kolmas energiakeskus, napakeskus

Kehossamme on seitsemän pääenergiakeskusta. Yksi näistä tärkeistä keskuksista on Solar Plexus Chakra, jota kutsutaan myös Manipura Chakraksi.

Olen aiemmissa blogiteksteissäni avannut ensimmäisen, toisen ja neljännen energiakeskuksen luonnetta ja merkitystä. Löydät ne täältä:

  1. Muladhara, Oma suunta hukassa
  2. Svadhisthana, Olenko tarpeeksi hyvä
  3. Manipura, tämä artikkeli
  4. Anahata,Myötätunnon keskus ja portti todelliseen itseemme

Tässä tekstissä kerron puolestaan kolmannesta keskuksesta, Manipura Chakrasta, sen merkityksestä ja siihen liitettävistä käsitteistä.

Ensimmäinen keskus sijaitsee häntäluun seutuvilla, toinen keskus navan alapuolella lantion seudulla kun taas kolmas navan yläpuolella

Manipura Chakra: Auringonvoiman keskus

Manipura Chakra sijaitsee vatsan alueella navan yläpuolella ja sen nimi tulee sanskritin sanasta “Manipura”, mikä tarkoittaa “kiiltävää jalokiveä”. Tämä chakra liittyy useisiin tärkeisiin fyysisiin, henkisiin ja emotionaalisiin näkökohtiin ihmisen elämässä. Kun tämä chakra on tasapainossa, se voi auttaa meitä saavuttamaan henkilökohtaiset tavoitteemme ja elämään terveellisempää ja onnellisempaa elämää.  Tasapainon ylläpitäminen Manipura Chakrassa edellyttää henkilökohtaista ponnistelua ja omistautumista, mutta se voi tuoda monia positiivisia muutoksia elämäämme.

Chakran ominaisuudet ja merkitys

1. Energinen voima ja itsetunto

Manipura Chakraa pidetään voimakeskuksena, joka edustaa henkilökohtaista voimaa, itsetuntoa ja itsevarmuutta. Kun tämä chakra on tasapainossa, henkilö tuntee olevansa riittävä ja kykenevä saavuttamaan tavoitteensa elämässä.

2. Tunteet ja tunne-elämä

Tämä chakra liittyy myös tunteisiin ja tunne-elämään. Kun Manipura Chakra on tasapainossa, henkilö pystyy käsittelemään tunteitaan terveellisellä tavalla ja ilmaisemaan itseään avoimesti ja rehellisesti.

3. Fyysinen terveys

Manipura Chakra vaikuttaa myös fyysiseen terveyteen. Se liittyy ruoansulatusjärjestelmään ja voi vaikuttaa ruoansulatusongelmiin, kuten vatsakipuihin ja närästykseen, kun se on epätasapainossa.

4. Henkinen kasvu ja itsetuntemus

Tämä chakra on myös yhteydessä henkiseen kasvuun ja itsetuntemukseen. Sen avulla voimme ymmärtää paremmin itseämme ja oppia hyväksymään sekä vahvuutemme että heikkoutemme.

Manipura Chakran epätasapaino

Kun Manipura Chakra on epätasapainossa, se voi johtaa erilaisiin fyysisiin, emotionaalisiin ja henkisiin ongelmiin. Liiallinen aktiivisuus tällä chakralla voi ilmetä aggressiivisuutena, ylimielisyytenä ja kontrollointitarpeena. Toisaalta, kun tämä chakra on heikko tai tukossa, se voi johtaa itsetunnon puutteeseen, masennukseen ja epävarmuuteen.

Manipuran tasapainottaminen ja harmonisointi

Onneksi on monia tapoja tasapainottaa ja harmonisoida Manipura Chakraa. Joogaharjoitukset, meditaatio, hengitysharjoitukset ja chakroihin liittyvät visualisointiharjoitukset voivat auttaa palauttamaan tämän energiakeskuksen tasapainoon.

Lisäksi terveellinen ruokavalio ja liikunta voivat edistää Manipura Chakran terveyttä, koska se liittyy ruoansulatusjärjestelmään. Myös itsetuntemuksen lisääminen ja omien tunteiden tarkastelu voivat auttaa tasapainottamaan tätä chakraa.

Asanoita Solar Plexuksen Chakraan hoitamiseen

Navasana, vene. Vahvistaa Solar Plexuksen aluetta

Purvottanasana, käänteinen lankku. Vahvistaa Solar Plexuksen aluetta

Phalakasana, lankku. Vahvistaa Solar Plexuksen aluetta.

Virabhadrasana II, soturi 2. Tuo “soturienergiaa” Solar Plexukseen

Rakkaudella,

Minna


Wisdomyoga®  Löydä Kehon Viisaus joogaohjelma

Seuraava joogaryhmä aloittaa Löydä Kehon Viisaus joogaohjelman 25.10.2023. Lisätieto Wisdomyogan verkkosivuilta.

Löydät lisää joogavideoita Youtube kanavaltani @minnakata


Wisdomyogan palvelut eivät ole terveydenhuollon palveluja eivätkä ole luonteeltaan psyykkisten tai fyysisten sairauksien hoitoa. Palvelumme ei ole lääketieteellistä neuvontaa eikä niiden tarkoituksena ole korvata virallista terveydenhuoltoa sekä sen antamia ohjeita.

Wisdomyoga® ei ole uskonto tai aate eikä se edusta mitään uskonnollista tai aatteellista yhteisöä, vaan se on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä. 

Internetistä löytyy Wisdomyogan nimikopioita. Wisdomyoga Finland ei liity näihin organisaatioihin.