Kannattaako valmennus, jos olet uupunut?

stressi uupumus

Välillä tulee eteen asiakkaita, jotka alussa kertovat, että ovat niin uupuneita, että eivät tiedä kannattaako valmennusta aloittaa. Valmennuksen jälkeen tähän mennessä jokainen on ollut tyytyväinen, että aloitti valmennuksen.

Valmentavat ja valmennuksen eteneminen riippuvat asiakkaasta

Valmentaminen etenee nimenomaan asiakkaan lähtökohdasta. Valmennuksessani jokainen valmennuskerta on erilainen ja yksilöllinen asiakkaan tilanteesta riippuen.

On selvä, että valmennuksen kuuluu viedä eteenpäin ja tuoda asiakkaalle lisävoimia, juuri hänen omaan sen hetkiseen tilanteeseensa. Mikäli olet yrittäjä ja on kyse esim. liiketoiminnan kehittämisestä, näkökulma voi olla, miten kehittää liiketoimintaa ja ottaa oma jaksaminen huomioon ja miten silloin edetään.

Tai jos jaksaminen on kunnossa, silloin voidaan keskittyä pelkästään liiketoiminnan kehittämiseen ja huolehditaan lisäksi siitä, että hyvä tekemisen meininki pysyy ja työ on mielekästä.

Mikäli on kyseessä väsymys, jossa asiakas nukkuu liian vähän, luonnollisesti uni on silloin se, mitä lähdetään ensin käsittelemään. Vaikka lähtötilanne asiakkailla olisi niin sanotusti sama, valmennustavat ja näkökulmat vaihtelevat riippuen mikä kenellekin tuo parhaan lopputuloksen.

Oli tilanne mikä hyvänsä, yleensä ulkopuolinen näkökulma ja herättelevien kysymysten kuuleminen jonkun toisen suusta saa aikaan erilaisia tapahtumia, kuin jos niitä pohtisi yksin. Valmentajan avulla pysähdyt oman itsesi äärelle ja luot jotakin uutta, juuri sinua varten, mikä edistää sinun asioitasi, oli kyse sitten mistä tahansa. Etenemisaskeleet valitaan yksilöllisesti juuri sinulle.

Mikä vie eniten voimavarojasi tällä hetkellä?

Mieti nyt tätä hetkeä. Mikä sinulla on yksi asia, joka eniten vie voimavarojasi? Sulje silmäsi hetkeksi ja hengitä syvään pari minuuttia.

Kirjoita tämän jälkeen kolme asiaa paperille, mitä voit asialle tehdä. Mikäli et pysty asiaan vaikuttamaan, kirjoita kolme asiaa, mitä voit tehdä, jotta sinusta tuntuisi kevyemmältä. Miten voit lisätä omaa hyvinvointiasi, jotta asia ei vaikuta sinuun niin paljon?

Mikäli sinulla on tunne, että haluaisit uudenlaista näkökulmaa tueksesi ja eteenpäin menoon, älä epäröi ottaa yhteyttä. Autan mielelläni ja olen mukana prosessissasi täydellä sydämellä.

Yhdessä voidaan luoda ihmeitä!  – Emili Osara

Valmentaja Emili Osara

Stressinhallintavalmennuksesta vastaa Emili Osara, jolla on yli 20 vuoden ajan kokemusta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnin edistämisestä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Emili on koulutukseltaan KTM, Mind coach®-stressinhallintavalmentaja, LCF Life Coach® sekä fytonomi. Emili on kokenut hyvinvoinnin ammattilainen, joka tekee töitä sydämellä. Emilin valmennus on hyvin konkreettista, jossa tuloksia tulee nopeasti ja hyvinvointi saa sysäyksen eteenpäin. Lisää Emilistä voi lukea www.emiliosara.fi

Wisdomyoga stressinhallintavalmennus yhdistettynä Wisdomyogan joogaohjelmaan on ainutlaatuinen yhdistelmä, mikä on kehitetty nimenomaan työyhteisöjä varten. Ota rohkeasti yhteyttä ja luodaan yhdessä, ilolla, hyvinvointia juuri teidän yhteisöönne.