Virkisty, rauhoita mieli ja paranna selän vointia -harjoitus. Kokeile ja ylläty!

Helppo ja lyhyt joogaharjoitus kehon energisointiin, mielen rauhoittamiseen sekä selän hyvinvoinnin lisäämiseen. Kokeile ja tarkkaile kehon sekä mielen tilan positiivisia muutoksia.

Videolla on lyhyt ja helppo joogaharjoitus, jonka ohjaa Wisdomyogan joogaopettaja Minna Kärkkäinen. Harjoitus myötäilee Wisdomyogan 6 kk harjoitusohjelman yhtä omaehtoista kotiharjoitusta.

Ohjeita harjoitukseen:

Tämä harjoitus olisi suotavaa tehdä säännöllisesti useamman kerran viikossa.

Jos joogaharjoittelu on sinulle uutta, niin on suositeltavaa “kuivaharjoitella” ainakin videon alkuosa (katsoa etukääteen). Jos edelleen hengityksen ohjaama liike tuntuu hankalalta, niin anna liikkeen ja hengityksen virrata vapaana ja luonnollisena. Älä pakota hengitystä. Hengitä harjoituksen aikana nenän kautta sisään ja nenän tai suun kautta ulos, mielellään nenän.

Kunnioita oman kehon joustavuutta ja rajoja. Älä pakota itseäsi asentoihin, vaan muovaa asento itselle juuri sopivaksi. Esimerkiksi eteentaivutuksissa jousta polvista sekä tue asentoa nojaten käsillä reisiin tai sääriin. Lohikäärmeessä aseta takana oleva jalka juuri itselle sopivaan kulmaan.

Tieto harjoituksen asennoista (asana): Joogassa tehdään helppoja liikkeitä sekä opetellaan puolikasta aurinkotervehdystä hengityksen ohjaamana sekä tehdään selkää hoivaavia liikkeittä.

Asanat: 1) Vuoriasento, Tadasana 2) Eteentaivutus, Uttanasana 3) Kissa-Lehmä, Bitilasana, Marjayasana 4) Lohikäärme, Anjaneyasana 5) Lankku, Phalakasana 6) Sfinksi, Salamba Bhujangasana 7) Lapsen asento, Balasana

Jos sinulla on verenpaineen kanssa ongelmia, välilevypullistumia, polvien vammoja tai olet raskaana, harjoitus pitää tehdä tarkoin kehon rajoja kunnioittaen tai jättää harjoitus väliin.

Jooga on tehokas hyvinvointimenetelmä

Jooga on tehokas kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämismenetelmä, jolla voidaan vähentää stressiä sekä parantaa terveyttä ja yleistä suorituskykyä. Lisää joogasta Wisdomyogan blogista.

Wisdomyoga® tuo joogaohjelmat työyhteisöihin Suomessa

On toivottavaa, että Suomessakin yhä useampi työyhteisö ottaisi joogaohjelman käyttöön lisäämään työntekijöiden terveyttä ja hyvinvointia sekä samalla vahvistamaan yrityksen kilpailukykyä. Wisdomyogan yhtenä tavoitteena on saada mahdollisimman moni työyhteisö ottamaan oman joogaohjelman käyttöön. Lisää Wisdomyogasta täältä.

Kysy lisätietoa Wisdomyoga® palvelusta ja sen toteuttamisesta minna.karkkainen@wisdomyoga.fi tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Wisdomyogan palvelut eivät ole terveydenhuollon palveluja eivätkä ole luonteeltaan psyykkisten tai fyysisten sairauksien hoitoa. Palvelumme ei ole lääketieteellistä neuvontaa eikä niiden tarkoituksena ole korvata virallista terveydenhuoltoa sekä sen antamia ohjeita.

Wisdomyoga® ei ole uskonto tai aate eikä se edusta mitään uskonnollista tai aatteellista yhteisöä, vaan se on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä. 

Internetistä löytyy Wisdomyogan nimikopioita. Wisdomyoga Finland ei liity näihin organisaatioihin eikä ole tekemisissä näiden kanssa. Wisdomyoga Finland Oy tuottaa yksilön ja yhteisön hyvinvointia lisääviä palveluja kuten tutkimustuloksiin pohjautuvaa joogaohjelmaa ja hyvinvointivalmennuksia.